Kangaslammen luontoa

Kangaslampi on lampi Helsingissä Keski-Vuosaaressa. Sen pinta-ala on noin yksi hehtaari.
Kangaslampea ympäröi Ilveskorvenpuisto, joka on saanut nimensä Vuosaaren rakentamisen primus motorin, maisteri Martti Ilveskorven (1908-1973) mukaan.

Kangaslampi oli 1960-luvulle asti pelkkä suolampi, kunnes se kunnostettiin osaksi Ilveskorvenpuistoa. Nykyään lammen pinta on 14,6 metriä merenpinnan yläpuolella.
Lammen ympärillä kasvaa erilaisia lehtipuita, terva- ja harmaaleppää, suomen- ja ruotsinpihlajaa sekä terijoensalavaa sekä monenlaista kasvillisuutta mm. korpikaislaa, suopursua, osmankäämiä, rohtoraunioyrttiä, litulaukkaa ja keltamoa. Lammella on havaittu myös lepakoita. Monet linnut poikkevat matkoillaan lammen äärellä ja erityisesti sinisorsat viihtyvät ja ilmeisesti myös pesivät pienellä lammen saarella.

Lammelle on rakennettu kaksi hauskaa punaiseksi maalattua laituria virkistyskäyttöön.Kangaslammessa on saari, joka selvästi on linnuille mieleinen paratiisi. 

Ilveskorvenpuisto on kaunis keidas Vuosaaressa ja Kangaslampi helteisenä päivänä idylli, johon kannattaa käydä tutustumassa. Lähiluontoa parhaimmillaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jalkojenhoidon kirjava nimikeviidakko

Terveydenhoidollista jalkojenhoitoa / terveyttä edistävää jalkojenhoitoa tarjoaa kirjava joukko erilaisilla nimikkeillä varustettuja jalkaho...