Pohjallisilla on väliä!

On taas se aika vuodesta, kun kesäsandaalit on laitettu kaappiin ja tilalle on kaivettu lenkkareita, vaelluskenkiä ja kumisaappaita. Kesän helteisiin sopivat aktiviteetit ovat vaihtuneet patikointiin, polkujuoksuun, sauvakävelyyn sekä marjastukseen ja sienestykseen.

Patikointi ja vaellus

Patikointi on helppo ja edullinen liikuntamuoto, sillä se ei vaadi välttämättä erikoisvarusteita. Tärkeää kuitenkin on, kuten muutenkin arjessa, että jalkineet ovat oikean kokoiset ja säähän sopivat. Pidemmille ja vaativammille vaellusreiteille tulisi valita vaelluskengät, jotka tukevat jalkaa epätasaisessa maastossa ja joiden pohja pitää hyvin liukkaillakin alustoilla.

Vaelluskenkien pohjallisten olisi hyvä olla iskua vaimentavat ja kosteutta haihduttavat sekä raskaidenkin rinkkojen taakkaa kestävät. esimerkiksi Motion Controll - iskunvaimennuspohjalliset sopivat hyvin erilaisiin kenkiin ja niiden avosoluinen, hengittävä ja antibakteerinen polyuretaanikerros kuljettaa kosteutta pois ja pitää jalat kuivina. Pohjallisissa on päkiän kohdalla pehmeä tuki.

Motion Control - iskunvaimennuspohjalliset ovat valmiit tukipohjalliset, joissa on jäykkä rakenne sisäkaaren tuella. Pohjallisissa on pehmeät geelityynyt kantapäissä ja päkiässä. Pohjalliset soveltuvat paljon seisoville, aktiivisille liikkujille sekä turvakenkiin. Pohjalliset ovat anatomisesti muotoillut sekä hengittävät ja pestävät.


Juokseminen

Vaikka juosta voi säällä kuin säällä, monet saattavat kokea, että helteitä viileämmällä mutta talvipakkasia huomattavasti lämpimämmällä kelillä on miellyttävintä tehdä pidempiäkin lenkkejä. Syksyllä juostessa on otettava huomioon kylmyys, alustan liukkaus etenkin sadekeleillä sekä pimeys, kun päivät vähitellen lyhenevät talvea kohden. Mills Terveyspohjalliset sekä Motion Control - iskunvaimennuspohjalliset ovat oiva valinta juoksukenkiin.

Molemmissa on iskunvaimennusta ja materiaalina polyuretaani, joka palautuu helposti muotoonsa. Mills Muotopohjallisten kestävä SBR-kumi tuo pohjallisiin joustavuutta ja niissä päkiän kohdalla olevat pienet reiät takaavat kosteudensiirron.

Maastossa ja poluilla juostessa kengissä tulisi olla riittävä tuki ja pito, jotta jalka pysyy epävakaasta ja muuttuvasta maastosta huolimatta hyvin paikallaan kengässä ja loukkaantumisia ei pääse syntymään.

Mills Terveyspohjalliset ovat Poron-materiaalista valmistetut pohjalliset, jotka toimivat tehokkaana iskunvaimennuksena erilaisissa jalkineissa. Pohjalliset vähentävät jalkapohjaan kohdistuvaa painetta ja lievittävät alaraajojen rasituskipua sekä ennaltaehkäisevät kovettumien ja ihovaurioiden syntyä.

Mills Muotopohjalliset ovat iskua vaimentavat ja hengittävät valmispohjalliset koko jalkaterän alueelle. Pohjalliset lisäävät mukavuutta kenkiin sekä vähentävät väsymisen tunnetta jaloissa. Hengittävä, pestävä ja muotoiltava materiaali.

Sauvakävely

Sauvakävely sopii liikuntamuotona kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille, sillä sen tehokkuutta voi itse helposti säädellä oman kunnon mukaan. Hyvissä kävelyjalkineissa on tukeva kantakuppi, iskunvaimennus kantapään alla, ja se on päkiän kohdata joustava. Mills Tukipohjalliset ovat iskua vaimentavat ja jalan etuosaa keventävät puolipohjalliset. Ne soveltuvat hyvin myös päkiän alueen kiputiloihin ja esimerkiksi ylirasittuneelle jalkaterälle.

Kovempitempoiseen sauvakävelyyn sopivat hyvin Mills Muotopohjalliset, jotka tasaavat painetta ja vähentävät liiallista kuormitusta koko jalkaterän alueella. Niiden kyky sitoa ja siirtää kosteutta on hyvä päkiän kohdalla olevien pienten reikien ansiosta.

Mills Tukipohjalliset ovat anatomisesti muotoillut, valmiit puolipohjalliset päkiätuella ylirasittuneille jaloille. Tehokas iskunvaimennus ja askellusta palauttava vaikutus. Pestävä, hengittävä ja kosteutta imevä materiaali.

Marjastus ja sienetys

Mustikoiden ja lakkojen aika alkaa olla tältä vuodelta ohitse, mutta puolukoita ja karpaloita löytynee vielä. Syksy on myös mitä parhainta sienestysaikaa! Marja- tai sieniretkelle kannattaa valita kengiksi kumisaappaat tai vaelluskengät, jotka ovat vedenpitävät. Saappaisiin soveltuvat hyvin esimerkiksi Mills Muotopohjalliset, joita voidaan käyttää myös yksilöllisemmän pohjallisen valmistusmateriaalina. Koska kumisaappaissa ei yleensä ole kiristysmahdollisuutta, kannattaa huolella valikoida oikeankokoiset saappaat, jotta hölskymisestä syntyviä hankaumia ja rakkoja ei pääse syntymään.


Erilaisia Mills pohjallisia myyvät hyvin varustetut apteekit, suutarit ja jalkahoitolat.

Nautitaan syksyn ulkoilukeleistä jalkojen hyvinvointia unohtamatta!


Teksti ja kuvat Mills - muokattu itse hiukan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jalkojenhoidon kirjava nimikeviidakko

Terveydenhoidollista jalkojenhoitoa / terveyttä edistävää jalkojenhoitoa tarjoaa kirjava joukko erilaisilla nimikkeillä varustettuja jalkaho...