Yrittäjyys

Yrittäjyys on todella hyvä vaihtoehto silloin, kun haluaa toteuttaa omia unelmia ja saada itsenäisyyttä työelämään. Kun perustaa oman yrityksen saa mahdollisuuden tehdä töitä omien visioiden ja arvojen mukaisesti, mikä tuo yleensä paljon iloa ja tyydytystä elämään.

Yrittäjyydessä on tärkeintä löytää oma ala, joka on itselle se oikea. Ala, joka innostaa ja missä haluaa kehittyä. Yritystä perustaessa on tärkeää sitoutua siihen täysillä. Alalla menestyminen ja se, että saa työstä toimeentulon, vaatii työtä ja taas työtä, onnistumista ja jatkuvaa uuden oppimista.

Vapaus on se, mikä yrittäjyydessä houkuttaa monia. Voi itse päättää, mitä tekee ja milloin tekee. Voi itse valita omat työajat, lomat ja vapaat. Huomioitavaa on, että kukaan ei maksa loman ajalta palkkaa tai muutakaan korvausta. Lomat ja vapaat pitää suunnitella etukäteen niin, että rahat riittävät vaikkei tuloa silloin olekaan. Itselleni mahdollisuus yhdistää työ ja vapaa-aika niin, että elämässä on enemmän tasapainoa ja joustavuutta tuntuu todella hyvältä.

Omalla alallaan työskentelevä yrittäjä voi vaikuttaa paljon asiakkaiden elämään. Terveys- ja hyvinvointialan yrittäjänä saan auttaa ja opastaa asiakkaita paremman jalkaterveyden ja myös kokonaisterveyden saavuttamisessa. Jalkahoitoyrittäjänä saan tyydytystä, kun näen asiakkaan hyvän fiiliksen siitä, että jalat ovat kunnossa. Suurin osa asiakkaista innostuu hoitamaan jalkoja myös kotona entistä enemmän, mikä on työssäni yksi tärkeä tavoite. Tunnen tekeväni konkreettisesti merkityksellistä työtä.

Yrittäjän elämä ei kuitenkaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Yrityksen pyörittäminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa, varsinkin alussa. Yrittäjyyden alussa kuluu myös paljon rahaa. Itse lähdin lainarahalla yrittäjäksi. Onnekseni sain jo heti alussa kerättyä hyvän asiakaskunnan ja lainan takaisinmaksu sujui vajaassa kolmessa vuodessa.


Työssä tarvittavien tarvikkeiden hankinta, niiden ylläpito ja huolto sekä mainonta ja markkinointi, jotta löytää aina uusia asiakkaita, ovat tehtäviä, joihin joutuu panostamaan erityisesti yritystoiminnan alussa mutta myös koko yrityksen olemassaolon ajan. Lisäksi on paljon asioita, joita täytyy hoitaa säännöllisesti, jotta yrittäminen ylipäätään on mahdollista. Tästä esimerkkeinä yrityksen kirjanpito, nettisivujen ylläpito ja tänä päivänä tärkeänä osana sosiaalinen media, joka on tärkeä markkinoinnin kanava.

Yrittäjän täytyy olla valmis tekemään töitä myös iltaisin ja viikonloppuisin, jotta yritys menestyy ja asiat rullaavat. Nämä iltaisin ja viikonloppuisin tehtävät työt ovat valitettavasti usein sellaisia, joista ei mitään tuloa saa mutta silti ne on tehtävä.

Oma jaksaminen on tärkeä osa yrittäjyyttä. Vain terve yrittäjä voi menestyä ja jatkaa työtään. Siksi omasta hyvinvoinnista täytyy pitää huolta. Säännöllinen liikunta ja ulkoilu, ruoka-ajoista kiinnipitäminen ja riittävä uni ovat tärkeitä, jotta jaksaa. Yrittäjyyden haasteet vaativat henkistä hyvinvointia ja hyvää stressinhallintaa, jotta mieli pysyy kasassa ja virkeänä.

Yrittäjyys antaa ja tarjoaa paljon mutta vaatii myös asioita, joita kaikki eivät edes tule ajatelleeksi. Itselleni yrittäjyys on tällä hetkellä ainoa tapa tehdä työelämästä mieluisaa ja omannäköistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jalkojenhoidon kirjava nimikeviidakko

Terveydenhoidollista jalkojenhoitoa / terveyttä edistävää jalkojenhoitoa tarjoaa kirjava joukko erilaisilla nimikkeillä varustettuja jalkaho...