Miten valmistautua jalkahoitoon?

Moni luulee, että jalkahoitoon tullessa on jotenkin valmistauduttava etukäteen.

Ehkä pestä jalat, ehkä rasvata jalat, ehkä kuoria jalat, ehkä ajella säärikarvat, ehkä leikata kynnet....

Jalkahoitoon voi kuitenkin tulla juuri sellaisena kuin on. Mitään esihoitoja ei tarvita. Ja ne säärikarvatkin voi antaa olla, ne eivät minua häiritse tai kauhistuta.

Tule siis juuri sellaisena kuin olet. Jos olet viimeksi käynyt jalkahoidossa kuusi vuotta sitten, niin sillä ei myöskään ole väliä. En kauhistu jalkoja, jotka ovat ehkä astetta huonommassa kunnossa. Hoitolasta lähtiessä ne joka tapauksessa ovat paljon paremmassa kunnossa.

Jalkahoitoon voi tulla myös suoraan töistä. Ei tarvitse häpeillä sitä, että jalat ovat vähän hikiset työpäivän jälkeen. Jalkahoito aloitetaan kuitenkin lähes aina jalkakylvyllä.

Jalkahoitoon voi tulla myös sellaisessa vaatetuksessa kuin itse haluaa. Toki suhteellisen löysäpunttiset housut ovat aina kätevimmät, lahkeet saa helposti käärittyä ylös. Tai naisilla vaihtoehtoisesti hame on hyvä. Jos sinulla kuitenkin on vähän tiukempi lahkeiset housut jalassa, niin ne voi aina riisua pois jalkahoidon ajaksi.

Se mitä toivoisin erityisesti, on se, että asiakkaalla olisi aina puhtaat sukat mukana. Ellet sitten ole juuri kotoa tulossa ja jalassasi on hetki sitten laitetut puhtaat sukat. Jalkahoidon, rasvauksen ja hieronnan jälkeen on todellakin aika ihana laittaa puhtaat sukat jalkaan, eikä mahdollisesti ne samat sukat, jotka ovat jo koko päivän hikoilleet jaloissa.

Toinen erityistoive on se, että älä missään tapauksessa leikkaa varpaiden kynsiä juuri ennen jalkahoitoon tuloa. Se on ihan sama kuin tilaisit kotiin siivoojan, mutta siivoisit kuitenkin enimmät sotkut itse juuri ennen siivoojan tuloa.

Jos varpaiden kynnet on leikattu ennen hoitoon tuloa, en oikein paljon niille siinä kohtaa voi tehdä. No toki vähän siistiä ja korjailla leikkausta kyllä ja ohentaa kynsiä, jos ne ovat paksuuntuneet. Hoitoon tullessa on paljon parempi, jos kynsissä on vähän pituutta, niin ne saadaan leikattua oikein, sopivan pituisiksi ja oikean mallisiksi. Kynsien väärä leikkaustapa on valitettavasti monen kynsivaivan alku ja juuri. Liian lyhyiksi järsityt ja kulmista liikaa pyöristetyt kynnet aiheuttavat kynsien sisään kasvua, joka on todella monen ongelma.

Eli muista nämä kaksi asiaa; älä leikkaa varpaiden kynsiä juuri ennen jalkahoitoon tuloa ja muista ottaa mukaan puhtaat sukat! Millään muulla ei juurikaan ole niin väliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten valmistautua jalkahoitoon?

Moni luulee, että jalkahoitoon tullessa on jotenkin valmistauduttava etukäteen. Ehkä pestä jalat, ehkä rasvata jalat, ehkä kuoria jalat, ehk...