Tallinna 12.6.2018

Tallinna matkakohteena on minulle vielä kovin tuore ja uusi.
Ensimmäisen reissuni Tallinnaan tein joulukuun alussa 2017.
Silloin kävin jalkahoitajaopiskelijoiden kanssa päiväreissulla ostoksilla Tradehousessa.
Tradehouse on myymälä, jossa myydään alan tuotteita kampaajille, kosmetologeille, hierojille ja tietysti myös jalkahoitajille.

Kiitos ihanasta yhteisestä reissusta Arja, Lea, Anne, Piialiisa, Niina ja Virva!

Tämän kesäkuisen reissun tein saman ihanan porukan kanssa. Jalkahoitajatytöt Tallinnassa!

Tällä kertaa retkemme suuntautui Tallinnan vanhaan kaupunkiin ja tietysti retken päätteeksi kävimme myös ostoksilla Tradehousessa Nautica Centerissä.
Tallinnan vanhakaupunki (viroksi Tallinna vanalinn) on Viron pääkaupungin Tallinnan vanhin osa, joka aikoinaan jakautui Toompean mäellä sijainneeseen linnaosaan eli yläkaupunkiin sekä myöhemmin linnan ympärille muodostuneeseen alakaupunkiin, jota hallitsi porvareiden, käsityöläisten ja kauppiaiden valitsema Tallinnan kaupunginraati.
Vanhassakaupungissa sijaitsee monia turistien suosimia nähtävyyksiä.

Vanhakaupunki valittiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1997!

Tallinnan vanhakaupunki tarjosi aikoinaan suojan Saksasta, Tanskasta ja kauempaakin tulleille varakkaille kauppiaille. Nykyisin vanhastakaupungista nauttivat yhtä lailla paikalliset asukkaat kuin matkailijatkin.
Ravintolat, baarit, museot ja galleriat täydentävät tätä historiallista kaupunkia ja pitävät sen elinvoimaisena.


Tallinnan vanhakaupunki on maailman parhaiten säilyneitä hansakaupunkeja.

Kaikkialta maailmasta saapuu matkailijoita ihailemaan Tallinnaa, Pohjois-Euroopan parhaiten säilynyttä keskiaikaista kaupunkia, josta löytyy goottilaisia torneja, kiemurtelevia mukulakivikatuja ja lumoavaa arkkitehtuuria.

Ja mistä muualta nämä turistit tulevatkaan kuin Suomen kautta laivoilla.

Raatihuoneentorin kauniita rakennuksia.

Harry Potter fiiliksiä!

Raatihuoneen torni.

Upea yksityiskohta!

Hienoa vanhaa arkkitehtuuria on joka puolella.

Jyrkät portaat johtavat kohti Neitsitornia.


Raatihuoneentorilta jatkoimme matkaa kohti Neitsyttornia, joka on yksi tunnetuimmista Tallinnan keskiaikaisista puolustuslinnoitteista. Neitsyttorni on remontoitu äskettäin ja avattu museona.

Jykevä, 1300-luvulla rakennettu torni (Meghede torne) on komea rakennelma, joka on rakennettu vuosina 1370 - 1373. Samalla valmistui Tanskan kuninkaan tarhan kautta kulkeva muuri.
Vuosina 1461 - 1462 kokonaisuutta korotettiin, uusi katettu kaide lisättiin ja ikkunasyvennyksiä vahvistettiin, että niihin voitiin upottaa jyhkeämpää aseistusta.
Torni tuhoutui Liivinmaan sodissa 1558 - 1583 ja sen historia sotilaallisena rakennuksena päättyi.

Tornia käytettiin asuintiloina vuosina 1842 - 1960. Toisen maailmansodan jälkeen tornissa asui Karl Burman, yksi Viron johtavista arkkitehdeistä.
Mittavat jälleenrakennustyöt käynnistettiin vuonna 1968.

Alkuperäinen kahvila neitsitorn avattiin uudenvuodenyönä 1980-1981. Vaikka se oli silloin kovin suosittu, se ei selvinnyt 1990-luvun myllerryksessä.

Nyt kahvila ja koko neitsitornin upea linnoitualue on kuitenkin saanut uuden elämän.
Lintukuvaajan unelma, poseeraava lokki!

Pulu halusi myös kuvattavaksi!

Vain kivenheiton päässä toisistaan sijaitsevat Tallinan vanhakaupunki ja sen upeat rakennukset, nykyaikaiset tornirakennukset ja ylelliset hotellit, ympärillä trendikkäät lähiöt ja ostoskeskukset.
Tallinnan satama-alueen laitureissa odottavat veneilijöitä toinen toistaan upeammat purjealukset.


Kotimatkalla.....

Päiväristeily Tallinnaan oli onnistunut ja seura mitä parhainta. Kävelimme reissun aikana yli 10 kilometrin lenkin ympäri Tallinnaa. Hyvät ja mukavat jalkineet olivat tarpeen.

Jossain vaiheessa taas uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jalkojenhoidon kirjava nimikeviidakko

Terveydenhoidollista jalkojenhoitoa / terveyttä edistävää jalkojenhoitoa tarjoaa kirjava joukko erilaisilla nimikkeillä varustettuja jalkaho...